Najbolj romantični in prijetni izleti po Sloveniji ta hip

Bliža se čas praznikov, David Vidrih pa je za vas poiskal nekaj možnosti, kam na romantičen izlet peljati svojo boljšo polovico. Izleti po Sloveniji so lahko izjemno prijetni, ker pa nam toplo decembersko vreme ne dovoli, da ta čas preživimo na toplem ob kaminu, si poglejmo nekaj idej, s katerimi bodo izleti po Sloveniji še lepši in bolj zabavni.

Slika 2 od 5

Slika 2 od 5

Velika Planina

Izleti po Sloveniji niso bili še nikoli tako aktivni. Odpeljite svojo boljšo polovico na izlet, na katerem se bo po uri ali dveh hoje pred vama odprl čudovit razgled na mir in pristnost, ki ju lahko ponudi samo ta planota. Zaradi lepega vremena je tudi letošnji december še vedno primeren za obisk, saj tudi na Veliki Planini še ni tako močno pričakovanega snega. Če niste ravno tip človeka, ki bi užival v pohodništvu, se lahko na vrh odpeljete tudi z gondolo, si tam privoščite sproščen piknik v dvoje in jo počasi mahnete nazaj v dolino. Prav tako lahko potrkate na vrata kakšne koče, kjer vama bodo zagotovo ponudili domače kislo mleko in podobne specialitete za še lepše doživetje. Velika Planina je zagotovo kraj, kamor se izplača iti vsaj enkrat v življenju, toliko narave, svežega zraka in miru boste lahko užili le malo kje.

izleti po Sloveniji

 

Jelenov greben

Še ena destinacija, ki je med izleti po Sloveniji v zadnjih letih izjemno priljubljena. David Vidrih meni, da je za izlete v dvoje celo boljša od Velike Planine, saj je njegova ponudba veliko bolj pestra in raznolika.Gre za posestvo, na katerem domuje kar nekaj vrst jelenov, ki jih drugje sicer ne vidimo, tako da imamo lahko hitro občutek, da smo v bistvu v nekakšnem živalskem vrtu. Destinacija ponuja tudi obilo kulinaričnih užitkov, vinoteko, prijetna prenočišča in aktivnosti, ki jih lahko izvajate sami, v dvoje ali v skupini. Izleti po Sloveniji, kot je ta, vam bodo gotovo še dolgo ostali v spominu.

Bled

Vrhunec romantike, ki zagotovo ne manjka na tistem seznamu z naslovom “Izleti po Sloveniji”. Bled, kot ga vsi poznamo, je sam po sebi čudovit, ponuja ogromno prijetnih točk, kjer si lahko spočijemo oči, pa tudi aktivnosti, kot so supanje in veslanje po blejskem jezeru. Ker je na Bledu tudi hokejska dvorana, greste lahko tudi drsat ali pa celo na kakšno hokejsko tekmo, če vam je to bližje. Za piko na i sebi in svoji boljši polovici privoščite tisto tipično blejsko kremšnito, za katero David Vidrih meni, da je najboljša sladica v Evropi. Vsekakor je domača in odlična, zato jo le poskusite tam, kjer je doma – na Bledu.

blejski otok

Kostanjevica na Krki

Še ena destinacija, povezana z vodo, pa vendar med izleti po Sloveniji ni tako zelo poznana kot Bled. Čeprav David Vidrih meni, da je še lepša, glede na to, da je manj oblegana in zato veliko bolj domača in pristna. Gre za razmeroma majhen kraj, ki je sicer zaradi svoje lege skoraj vsako leto podvržen poplavam, vendar pa na pogled čudovit. Nič pretresljivega se ne nahaja tam, pa vendar je tam tako čudovito in prijetno, da se boste zagotovo zaljubili na prvi pogled. Tam je zares lepo, da ne govorimo o romantičnem vzdušju, ki vas bo pustilo odprtih ust.

 

Postojnska jama

Le kdo je ne pozna? Tako zelo je namreč znana, da le redki še niso bili tam. Pa vendar, vredna je večkratnega obiska, saj vas bo vsakič znova navdušila. Tudi če po naravi niste najbolj jamarski tip človeka, vam bo v Postojnski jami zagotovo prijetno, meni David Vidrih. Jama je dovolj velika, da se v njej ne boste počutili klavstrofobično, hkrati pa dovolj majhna, da še vedno ohranite tisti občutek, da ste nekje globoko pod zemljo, nekje, kjer si je narava dovolila ustvariti majhne čudeže po imenu kapniki. Izleti po Sloveniji se zagotovo začnejo s Postojnsko jamo, ki je zaradi svoje prepoznavnosti ogromno vložila tudi v posebne efekte, ki jih v jami lahko doživite. Obilica luči vam bo dala občutek, da ste pravkar vstopili v pravljico, za katero si boste skorajda želeli, da se nikoli ne konča.

 

Ljubljana

Le kdo ne pozna našega glavnega mesta, ki je v tem času še posebej romantičen in čaroben? Med vsemi izleti po Sloveniji je ravno ta morda najbolj dostopen in najbolj enostaven. V Ljubljani vam ne bo nikoli dolgčas, saj se tam ves čas nekaj dogaja. Poleg vseh znamenitosti, ki si jih lahko ogledate, mesto premore še toliko različnih restavracij, kavarn in slaščičarn, da boste zagotovo imeli kje razvajati sebe, svojo boljšo polovico in svoje brbončice. Da bo vajina sreča še bolj popolna, zaklenita vajino ključavnico ljubezni na mostu in zazvonita v zvonu na Ljubljanskem gradu. V glavnem mestu se bosta zagotovo ponovno zaljubila, tako kot se bosta zaljubila v Ljubljano.

David Vidrih vama je natresel le nekaj idej med izleti po Sloveniji. Destinacij, atrakcij in prijetnih kotičkov je še mnogo več kot le te, zato je najbolje, da se prepustita raziskovalnemu duhu in sproti odkrivata lepote Slovenije. Zagotovo vama jih ne bo kmalu zmanjkalo, izleti po Sloveniji so lahko tako različni, da vama res ne more biti dolgčas, kadar se odločita za izlet.

Oceni tole objavo