David Vidrih: Lepote potovanj po Indiji

Tisti, kateri spremljate moja potovanja in zapise že veste, da je naslov igriv in malce sarkastičen. Ja, David Vidrih zna tudi biti nagajiv in sarkastičen. Za vse, ki načrtujete potovanje po Indiji sem vam pripravil prispevek o prevoznih sredstvih in o vsem kar se dogaja zraven. Naj začnem z rikšami. Tisti, ki ste že potovali po Indiji točno veste o čem David Vidrih govori. Rikša je tipično prevozno sredstvo ki je na človeški pogon. Nekatere rikše so primerne za vlečenje, medtem ko so sedaj po večini že kolesne rikše. Na rikši lahko potuje ena, dve ali pa maksimalno tri drobne osebe. Kar se tiče cene pa lahko rečem le to, da je izredno spremenljiva. Morate vedeti, da se lahko pred samo vožnjo dogovorite za določeno ceno, ki pa morda po koncu vožnje ne bo veljala več. Ko to razlagam ljudem me velika večina vpraša: »David Vidrih, kako to misliš?« Zelo enostavno. Po koncu vožnje začnejo vozniki običajno razlagati da ste se dogovorili za višjo ceno. Če začnete z njimi barantati (kar je obvezno) pa po nekem času začnejo igrati na vaša čustva in vam razlagajo da so dvignili ceno, saj morajo nahraniti okoli deset lačnih ust.

David Vidrih - Lepote potovanj po Indiji

Če imate voljo in čas si lahko iz pogajate ugodno ceno, drugače pa enostavno plačajte in pojdite naprej po svoji poti. Višanje cen se dogaja predvsem belcem, saj Indijci močno verjamejo, da imamo prav vsi belci ogromno denarja. To izhaja iz razlage, da smo v prejšnjih življenjih zagotovo naredili veliko dobrega, saj smo se na ta svet vrnili beli. Oh, David Vidrih, kakšno srečo imaš, da si bogat ;). Naslednje prevozno sredstvo, ki je v Indiji nujno, je vlak. V Indiji je res ogromno železnic in vlak je ena od enostavnih, hitrih in cenovno ugodnih variant za premikanje po državi. Ko rečem železniška postaja si verjetno velika večina predstavlja Železniško postajo v Ljubljani. Čeravno vas nekaj ljudi misli, da je Ljubljanska postaja potreba prenove in generalnega čiščenja, vendar je naša postaja pravi biser v primerjavi s postajami v Indiji. Po navadi so železniške postaje v Indiji leglo podgan in še nekaterih plazilcev. Vendar pa naj vas potolažim, da je potem vlak malo boljši. No ja, ne dosti, ampak vseeno boljši.

David Vidrih - Lepote potovanj po Indiji

Če bi me spoznali deset let nazaj bi z gotovostjo trdili da David Vidrih ne bi nikoli v življenju stopil na takšen vlak, vendar se stvari v življenju spremenijo. Če se v Indiji odpravljate na daljšo pot, bodite pripravljeni na vse. To pomeni, da zna vožnja trajati tudi do dvakrat dlje kot je napovedano in predvideno. Gneča je nekako stalnica, tako da ne smete pričakovati zasebnosti in miru. Pomembna pa je tudi skrb za vašo prtljago. Na daljših relacijah, ko se nastanite v tako imenovanih potovalnih vagonih, držite prtljago blizu sebe, saj so ropi na žalost dokaj pogosti. Indija je dežela presenečenj, nasprotij in za naše pojme predvsem drugačnosti. Po takšnem potovanju začneš ceniti mir, varnost in udobje življenja v majhni državi kot je Slovenija. Vendar pa da bi znali ceniti nekaj kar imamo, se moramo od tega malo umakniti, a ne? 🙂

David Vidrih: Lepote potovanj po Indiji
5 (100%) 1 vote